ULTIMA ORA
Stranierii convocați de Edi Iordănescu pentru ultimele meciuri de pregătire înainte de EURO 2024 Selecționerul Edi Iordănescu a anunțat lista preliminară a stranierilor convocați la naționala de fotbal a României pentru meciurile cu Bulgaria (4 iunie, ora 21:30) și Liechtenstein (7 iunie, ora 21:00), ultimele teste înaintea participării la Campionatul European din Germania.
Rețeaua electrică a României este atât de veche, încât există localități unde nu poți băga în priză două frigidere concomitent, spune un senator Rețeaua de distribuție a energiei din România este atât de veche, încât există localități unde oamenii rămân în beznă cu zilele sau nu poți băga în priză concomitent două frigidere, spune senatorul UDMR Lorant Antal. Potrivit companiilor de distribuție a energiei, rețeaua are nevoie de investiții de 15 miliarde de euro până în 2030, însă ANRE avertizează că toate aceste investiții se vor regăsi în final în facturile plătite de români.
Fecioare care plâng și cruci care sângerează: Vaticanul a emis reguli mai stricte pentru recunoașterea „miracolelor” Vaticanul a emis vineri noi orientări ce recomandă o abordare prudentă a presupuselor evenimente supranaturale, cum ar fi Fecioarele care plâng sau crucile care sângerează, care de secole au stârnit interesul credincioșilor catolici, scriu Reuters și BBC.
Sistemul VAR va fi îmbunătățit - Modificările anunțate de FIFA Cluburile din Premier League au contestat dur arbitrajul video, mai ales după o serie de decizii eronate în acest sezon, iar președintele FIFA a reacționat și a subliniat că sistemul va fi îmbunătățit pentru a putea înlătura orice tip de greșeală.
Rusia construiește un nou gazoduct către China. Capacitatea, similară celei a Nord Stream 1 Rusia şi China ar urma să semneze „în viitorul apropiat” un contract privind gazoductul Power of Siberia 2, care va transporta gaze ruseşti către China, a informat vicepremierul rus Alexander Novak, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
Au copiii germani cei mai strâmbi dinți din lume? Afacerea cu aparate dentare în Germania Fiecare al doilea copil german poartă un aparat dentar, recomandat de medicii ortodonți, dar aceștia nu o fac doar pentru binele pacientului, ci și pentru cel al buzunarului propriu. Pe lângă decontarea Caselor de Sănătate, uriașe profituri se fac prin recomandări de produse mai scumpe și servicii coplată.
Copii răniți în Fâșia Gaza vor fi tratați în spitale din România, anunță Alexandru Rafila Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat vineri, la Iaşi, că se fac pregătiri pentru primirea mai multor copii palestinieni care vor fi trataţi în unităţi medicale din România, după ce au fost răniţi în atacurile armatei israeliene din Fâşia Gaza.
Monica Niculescu, în finala de dublu la Trofeul Clarins - Trei mingi de meci salvate Perechea formată din Monica Niculescu și chinezoaica Lin Zhu s-a calificat în finala probei de dublu la Trofeul Clarins, turneu de categorie „WTA 125” care are loc la Paris.
Premierul Fico, la a doua operație după tentativa de asasinat. „Starea sa este încă foarte gravă” Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine gravă, potrivit declaraţiilor directoarei spitalului unde este internat şi ale ministrului de interne Robert Kalinak, transmit agenţiile AFP şi TASR, citate de Agerpres.
Grindeanu asigură că banii PNRR pentru infrastructura rutieră vor fi folosiți integral. „Am semne de întrebare pe zona CFR” Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că nu are „emoţii” că nu vor fi finalizate toate lucrările cuprinse în PNRR pe zona rutieră, dar a adăugat că are semne de întrebare pe zona de cale ferată, pe anumite loturi, transmite News.ro.
Între „nebunesc” și „adormi în picioare”: Megalopolis, filmul în care Francis Ford Coppola a investit o avere, îi divizează profund pe critici „Megalopolis”, filmul în care legendarul regizor Francis Ford Coppola a investit 120 de milioane de dolari din propriul buzunar pentru a-l produce, a debutat joi la Cannes cu recenzii mixte, sub așteptările pentru un astfel de proiect de anvergură.
„O boală aparent controlată până acum câțiva ani revine în forță!” Are efecte dramatice și la adulți și poate duce la deces „O boală aparent controlată până acum câțiva ani revine în forță!” După ce doi bebeluși care sufereau de tuse convulsivă au murit, medicii avertizează că orice tuse puternică a copilului, care nu cedează la tratament, ar trebui să ne ducă la medic.
Cele două amplasamente luate în calcul pentru Aeroportul „București Sud”. Investiție estimată la peste două miliarde de euro Două zone din Giurgiu - Grădiștea și Adunați Copăceni - sunt luate în calcul pentru ridicarea Aeroportului „București Sud”, a declarat vineri primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Amplasamentul va fi stabilit prin studiul de fezabilitate, care ar urma să fie gata până la finalul anului. Propunerea este ca aeroportul să fie construit pe o suprafață de până la 700 de hectare, să aibă 11,5 milioane de pasageri/an, iar costul estimativ al investiției, care include exproprierile, este de peste două miliarde de euro.
Primul spital unde a fost internat Florin Piersic: „S-a prezentat la spital cu starea generală alterată de septicemie. Simptomele debutaseră de 3 zile” Florin Piersic a ajuns la primul dintre cele patru spitale unde a fost tratat - Spitalul Militar din Cluj - pe data de 17 aprilie, „cu o stare generală alterată în contextul unei septicemii”, iar simptomele „au debutat cu trei zile anterior prezentării la spital”, arată Spitalul Militar din Cluj, într-un comunicat transmis vineri.
Goana după colegiile naționale. Cum ajung copii de 8, 9 ani să facă meditații la două, trei materii ca să prindă un loc în clasa a V-a Admiterea la colegiile naționale din toată țara a început deja în Iași și urmează si la alte colegii din țară. La o testare care a avut loc sâmbătă, 11 mai, la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, s-a înregistrat și un record de înscrieri, cu 813 elevi, dublu față de anul trecut, pentru cele 130 de locuri disponibile la clasa a V-a. Situația este similară și la colegiile din București și alte orașe mari din țară. O mamă din Capitală tentată să treacă prin această experiență, povestește motivele pentru care a renunațat la idee, după ce a analizat argumentele pro și contra.
„Interferențe străine”: Ungaria cere UE să nu combată ci să urmeze exemplul Georgiei Ungaria le-a cerut vineri partenerilor săi din Uniunea Europeană să se inspire din exemplul Georgiei, care tocmai a adoptat o lege privind „interferența străină”, condamnată vehement de Occident, potrivit AFP.
De unde vine frica de relații, specifică mai ales bărbaților, și ce stă la baza ei? Ești într-o relație pe care o consideri stabilă, însă partenerul tău nu ia nici o decizie cu privire la viitorul vostru și are o atitudine care bate mai degrabă înspre retragere? Poate un bărbat nu te-a mai sunat după o primă întâlnire care ție ți s-a părut minunată sau unul care te-a curtat insistent a dispărut după prima noapte de sex? Frica de relații, respectiv de a iubi sau de a se îndrăgosti, numită și filofobie, este adesea asociată mai degrabă bărbaților. Această frică este adesea camuflată în comportamente precum: a găsi celuilalt defecte lăsând de o parte calitățile și a se concentra pe relații pasagere. De unde vine?
FRF a anunțat prețurile biletelor la amicalele României cu Bulgaria și Liechtenstein România va mai disputa două jocuri de pregătire înainte de Campionatul European din Germania, cu Bulgaria (4 iunie) și Liechtenstein (7 iunie), iar FRF a anunțat care sunt preturile biletelor.
VIDEO Un animal rar și ciudat, care seamănă cu o vulpe pe catalige, a fost retrimis în sălbăticie lângă Buenos Aires
Activiștii pentru protecția naturii au readus în sălbăticie pe lângă Buenos Aires un animal cu un aspect neobișnuit, un lup cu coamă, o ființă cu picioare negre și restul blănii portocalii ce arată ca o vulpe pe picioroange, sau ca și când ar avea cizme până la genunchi, notează Reuters.
Medicii de familie și medicii specialiști din policlinici vor continua să acorde consultații decontate după 1 iulie: ce tarife vor primi de la CNAS Medicii de familie și cei de ambulator (medicii specialiști din policlinici) vor continua să acorde consultații decontate și după data de 1 iulie. Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță că nu le va scădea, după această dată, tarifele plătite pentru servicii. Medicii urmează să semneze, până la data de 1 iulie, un nou contract cu CNAS. Actualul contract, valabil până la 30 iunie, a fost semnat la începutul anului, după ce CNAS intenționase, inițial, să scadă tarifele plătite cabinetelor pentru servicii medicale, ceea ce a declanșat proteste în stradă ale medicilor. Medicii au amenințat, atunci, că nu vor mai acorda servicii decontate prin CNAS, ci doar contra cost, și au obținut, în cele din urmă, menținerea acelorași tarife de anul trecut.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by