ULTIMA ORA
Program Noaptea Muzeelor 2024. Peste 250 de obiective de vizitat în țară și în Republica Moldova / Muzee importante din București și din țară nu vor fi deschise din cauza protestelor Organizatorii evenimentului Noaptea Muzeelor 2024, care se află la cea de-a XX-a ediție, au anunțat că sâmbătă, 18 mai, vor putea fi vizitate 253 de obiective culturale din România și din Republica Moldova. Importante muzee din București și din țară, între care Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Municipiului București, Muzeul Național de Artă sau Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” - refuză să participe la ediția din acest an, o parte dintre angajați protestând nemulțumiți de salarii.
Toate țările G7, cu o excepție, cer Israelului într-o scrisoare secretă să oprească ofensiva de la Rafah ​Miniştrii de externe din 13 ţări, printre care aproape toate statele membre ale G7, au cerut Israelului într-o scrisoare să oprească ofensiva militară din oraşul Rafah aflat în sudul Fâşiei Gaza, informează vineri agenția DPA, citată de Agerpres.
Arest la domiciliu pentru medicul de la Institutul Oncologic Bucureşti suspectat că a uitat o compresă într-o pacientă, iar femeia a făcut septicemie și a murit Chirurgul de la Institutul Oncologic București suspectat că a uitat o compresă într-o pacientă pe care a operat-o a fost plasat sub arest la domiciliu. Medicul este cercetat pentru ucidere din culpă, în condițiile în care în urma intervenției chirurgicale femeia a făcut septicemie și a murit.
Cod galben de vânt puternic, vineri, în 18 județe - HARTĂ Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis un cod galben de vânt puternic, valabil vineri, între orele 10:00 și 23:00, în 18 județe.
AMRCR: Reziliența, temă și preocupare de actualitate ​Asociația Marilor Rețele Comerciale din România AMRCR rămâne fidelă misiunii sale de a fi un partener de încredere pentru România prin contribuția la dialogul dintre companiile de retail și mediul public, dar și prin susținerea comunităților locale.
Jeremy Clarkson a fost desemnat „cel mai sexy bărbat” din Marea Britanie pentru al doilea an la rând ​Prezentatorul TV britanic Jeremy Clarkson a fost desemnat „cel mai sexy bărbat” din Marea Britanie pentru al doilea an la rând, relatează The Evening Standard.
webPR: Schoenherr a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite neperformante de 400 milioane euro către APS Schoenherr și Asociații SCA a asistat Piraeus Bank în legătură cu vânzarea participației sale într-un portofoliu de credite preponderent neperformante (NPE) către APS. Portofoliul, care se referă la creanțe în valoare nominală de 400 de milioane de euro, constă în aproximativ 2.000 de credite de consum și garantate cu ipoteci imobiliare. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a finanțat o cotă de 30% din participație, restul fiind finanțat de APS din fonduri proprii și conturi gestionate.
Florin Prunea a dezvăluit ce fotbalist român nu ar trebui să lipsească de la EURO 2024 Naționala de fotbal a României se pregătește intens pentru Campionatul European din Germania, iar Edi Iordănescu va anunța curând lotul cu care tricolorii se vor prezenta la turneul final.
[P] Fii parte din povestea câștigătorilor cu Winner în luna Mai Învinge și distrează-te cu noua campanie Winner de Mai!
Kaufland România celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități printr-o experiență imersivă în lumea diversității, alături de MINA, Museum of Immersive New Art Timp de 4 luni, Kaufland România a străbătut mai multe orașe din țară cu proiectul „Caravana A.C.C.E.S.”, alături de George Baltă, fost jucător de rugby și actual maratonist în scaun rulant, și regizorul Tedy Necula, pentru a promova integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii. Pe 16 mai, de Ziua Globală a Conștientizării Accesibilității, Caravana a avut ultima oprire la București. În cadrul unui eveniment special la MINA, Museum of Immersive New Art, compania a marcat atât 5 ani de la demararea programului A.C.C.E.S. (Angajare de Candidați cu Cerințe și Evoluții Speciale), cât și lansarea a patru experiențe senzoriale dedicate mai multor dizabilități, care vor putea fi explorate de publicul larg în cadrul muzeului până pe 17 iunie.
FOTO Funcționarii din Guvern au intrat în grevă japoneză Funcționarii din cadrul Guvernului au intrat vineri dimineață în grevă japoneză deoarece premierul Marcel Ciolacu le-a refuzat majorarea salariului de bază, potrivit Sindicatului angajaților din Executiv.
Incident grav în Franța: un bărbat înarmat care a incendiat o sinagogă a fost ucis de polițiști Polițiștii francezi din Rouen au „neutralizat” un individ înarmat care a incendiat sinagoga din oraș, a declarat vineri ministrul de interne Gerald Darmanin - un incident care vine pe fondul conflictului din Gaza, ce a generat tensiuni în Franța și întreaga Europă, scriu AFP și Reuters.
Robert Fico „se zbate între viață și moarte” în spital, anunță vineri dimineață Viktor Orban Șeful guvernului maghiar a declarat vineri că omologul său de la Bratislava este încă în stare gravă, după tentativa de asasinat de miercuri, și a deplâns faptul că acesta va lipsi din campania electorală pentru alegerile europene din 6-9 iunie, scrie Reuters.
[P] Corvinul Hunedoara, de la reinventare la câștigarea Cupei României Betano în doar trei ani ​Nume de referință pentru fotbalul românesc al anilor 80, Corvinul Hunedoara este echipa care a rescris istoria în Cupa României Betano prin câștigarea trofeului în 2024, la capătul unui sezon remarcabil prin rezultate și evoluție.
SuperLiga: Botoşani vs Mioveni - Miza pe gazde Botoşani - Mioveni, meci contând pentru prima manşă a barajului de menţinere-promovare în campionatul României, este programat, vineri, 17 mai, de la ora 20:00, pe Stadionul Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.
Championship: Southampton vs West Bromwich Albion - Pe mâna „sfinţilor” Southampton - West Bromwich Albion, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din play-off-ul de promovare în Premier League, este programat, vineri, 17 mai, de la ora 22:00, pe St. Mary’s Stadium, şi va fi transmis în direct de platforma online AntenaPLAY.
VIDEO Barcelona, aproape sigură de locul doi în LaLiga - Eroul surprinzător din victoria cu Almeria FC Barcelona s-a impus pe terenul echipei Almeria, scor 2-0, într-un meci disputat joi în etapa a 36-a din LaLiga, campionatul de fotbal al Spaniei.
Cronică de film: Viața unei singure femei, un film de Ion Cărmăzan Modelul declarat al filmului Viața unei singure femei, cea mai recentă creație a regizorului Ion Cărmăzan, este piesaScene dintr-o căsnicie a celebrului Ingmar Bergman.
Economia chineză - economia socialistă de piață Conceptul de „economie de piață socialistă”, despre care s-a vorbit și în România imediat după căderea comunismului, se află la baza sistemului economic chinez.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by