ULTIMA ORA
Câți români se uită la TV și folosesc internetul și telefonia. Pe cine au preferat anul trecut dintre Orange, Digi, Vodafone și Telekom La finalul anului trecut, 3 din 4 conexiuni de internet fix folosite de români erau doar prin fibră optică, cu 13% mai mult față de anul precedent, peste 2 milioane de conexiuni având viteze de peste 1 Gbps. România este încă departe de ținta UE ca toate gospodăriile să aibă conexiuni Gigabit, iar rețelele 5G sau cele cu performanțe similare să fie disponibile în toate zonele populate până în 2030.
Circumcizia – întrebările părinților. Ce avantaje și dezavantaje implică o astfel de intervenție la băieți? În România, circumcizia – îndepărtarea chirurgicală a prepuțului, pielea care acoperă capătul penisului – se face doar din motive religioase. Foarte rar se întâmplă ca circumcizia să fie recomandată din motive medicale la băieți. Acest lucru se datorează faptului că alte tratamente, mai puțin invazive și mai puțin riscante, sunt disponibile. Pe de altă parte, decalotarea – o practică mult mai întâlnită la noi, recomandată chiar de unii pediatri – nu ajută, ba chiar poate face mai mult rău.
Premierul Ciolacu: „Sunt ferm convins că spre sfârşitul anului vom avea o inflaţie sub 5%”. Isărescu: Conduita politicii fiscale constituie o sursă majoră de riscuri la adresa inflației Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Iaşi, întrebat despre efectele inflaţiei asupra românilor, că trendul inflaţiei este unul descendent şi că la momentul preluării mandatului de prim-ministru inflaţia era de peste 10%, iar pe finalul acestui an va coborî sub 5%.
fanatik.ro: Cât de bogat este primarul condamnat pentru proxenetism. Costică Dobre candidează din nou la alegeri Costică Dobre, de la PSD, este primarul localității brăilene Șuțești, după ce a câștigat alegerile din 2020, cu un procent de 46,13% din voturile exprimate. El va candida pentru un nou mandat de primar la alegerile locale din acest an, deși a fost condamnat în 2018, de Curtea de Apel Galați, la un an de închisoare cu suspendare pentru proxenetism și aderare la un grup infracțional organizat.
ITF Madrid: Anca Todoni s-a oprit în sferturi, deși a câștigat un set cu 6-1 Anca Todoni a fost eliminată în optimi la turneul ITF W100 de la Madrid, sportiva noastră fiind învinsă de nipona Moyuka Uchijima, a șaptea favorită a competiției din capitala Spaniei.
După ce a sugerat că va pleca de la Pro TV după 26 de ani, jurnalistul Ovidiu Oanță s-a răzgândit. „E decizia firească” Ovidiu Oanță a anunțat, pe pagina lui de Facebook, că rămâne la Pro TV, unde lucrează ca reporter de peste 26 de ani. În urmă cu câteva zile, el făcuse mai multe postări care sugerau că va pleca de la postul TV, iar oficialii televiziunii au confirmat pentru Pagina de Media că „va lucra până la sfârşitul lunii mai”.
Scădere puternică pe bursă a NuScale, compania americană care vrea să vândă mini-reactoare în România / Afirmația care ridică semne de întrebare Cotația acțiunilor NuScale, dezvoltatorul american de reactoare modulare mici (SMR), a scăzut cu 13%, după un raport negativ al Iceberg Research, o companie de analiză financiară. Iceberg Research spune că NuScale nu are un contract serios, iar marketingul său se bazează pe afirmații înșelătoare. Iceberg vorbește despre incertitudinea proiectului în România. Reamintim că NuScale are un parteneriat cu Nuclearelectrica pentru un proiect inovator privind construirea de mini-reactoare la Doicești.
10 strategii pentru a slăbi rapid în mod natural, dovedite științific Pilula magică pe care s-o iei o singură dată și să slăbești cât vrei nu s-a inventat. Dietele la modă și unele suplimente de slăbit promit un corp mai suplu în cel mai scurt timp, fără să aibă multe dintre ele dovezi științifice solide la bază.
„Își aminteşte tot ce s-a întâmplat”. Primele cuvinte ale lui Robert Fico către președintele ales Pellegrini, după atacul din Slovacia Premierul slovac Robert Fico îşi aminteşte tot ce s-a întâmplat în timpul atacului suferit miercuri şi al transferului său ulterior la spital, potrivit preşedintelui ales al ţării, Peter Pellegrini, informează vineri EFE, citată de Agerpres.
BNR: Jumătate din PIB-ul României e făcut de 7 orașe. Toate județele din România au făcut progrese, dar disparitățile regionale au crescut România a recuperat anual, în medie, două puncte procentuale din decalajul față de media europeană. În anul 2000, PIB-ul pe cap de locuitor al României (la paritatea puterii de cumpărare) era de aproximativ 25% din media UE, iar în prezent acest indicator depășește 75%, a spus joi seara Csaba Balint, membru în Consiliul de Administrație al BNR, la conferința anuală a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România.
[P] Cine sunt primarii care au atras finanțări-record din PNRR Primarii USR au profitat din plin de fondurile europene din PNRR, programul făcut de USR pentru dezvoltarea României, singurul plan serios de modernizare pe care România l-a avut în ultimii 34 de ani.
Antrenorul Fatih Terim pleacă de la Panathinaikos, după ce a fost învins categoric de Răzvan Lucescu Panathinaikos s-a aflat în lupta pentru titlu până aproape de finalul sezonului, dar a pierdut trei meciuri la rând și Fatih Terim pleacă din funcția de antrenor al echipei din campionatul Greciei.
[P] Proprietate excepțională de vânzare în apropierea Bucureștiului - 1,6 milioane de euro ​Această proprietate impresionantă, situată la marginea unei păduri și în apropierea Bucureștiului, este acum disponibilă pentru vânzare la prețul de 1.6 milioane de euro. Construită în 2019, casa de barne se întinde pe o suprafață generoasă de 1000 mp și este amplasată pe un teren vast de 4.75 hectare. Această proprietate oferă un stil de viață unic și exclusivist, având un mobilier unicat și detalii de construcție ce conferă farmec rustic și durabilitate ridicată.
„Împușcarea lui Fico este un avertisment pentru România. La noi, instituțiile statului, Poliția, servicii secrete, Armata, sunt deja infiltrate” - Analiști Există legături clare între divizarea politică și socială existentă în mai multe țări europene, violența comunitară în creștere și atentatul asupra premierului Robert Fico, susțin doi analiști slovaci și un profesor român, intervievați pentru publicul HotNews.ro.
Cele două sate din România unde prețurile caselor sunt mai mari decât în București sau Corbeanca Singurele două localități din România unde metrul pătrat se vinde cu prețuri ce depășesc pragul de 2.000 de euro sunt Feleacu și Sălicea, ambele din județul Cluj, arată o analiză a Imobiliare.ro
GSP: „Nu-i frumos așa ceva. Mai bine tăcea". CTP a răbufnit când a aflat decizia Simonei Halep. Ce l-a deranjat Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, în exclusivitate pentru GSP.ro, revenirea Simonei Halep pe zgură, consemnată miercuri, la Trophée Clarins, și încheiată printr-o nouă accidentare în dreptul fostului lider mondial, de data aceasta la genunchi. CTP explică de ce se declară nemulțumit de nivelul fizic al jucătoarei de 32 de ani și se pronunță, totodată, pe marginea altor două subiecte de interes: politica Roland Garros în privința wild-card-urilor și despărțirea prematură a Simonei de Carlos Martinez.
China anunță măsuri „istorice” pentru a salva de la prăbușire sectorul său imobiliar Guvernul chinez a prezentat vineri un set amplu de măsuri pe care le-a descris drept „istorice” pentru a încerca să salveze sectorul imobiliar al țării după ce marii jucători de pe piață au ajuns în pragul falimentului, declanșând o criză severă, informează agențiile AFP și Reuters, citate de Agerpres.
Străzi deschise în București în weekendul 18-19 mai. O nouă zonă devine pietonală / Restricții rutiere O nouă ediție a proiectului „Străzi deschise, București - Promenadă urbană” va avea loc în weekendul 18-19 mai. Organizatorii anunță că în proiect va fi inclusă, în premieră, o nouă zonă a Capitalei: strada Zizin din Sectorul 3 (între Strada Foișorului și Strada Brândușelor). În acest context, în zonele în care străzile vor fi redate pietonilor, vor exista restricții rutiere.
China intenționează să devină principalul jucător pe piața turismului spațial Pe o piață aflată în plină dezvoltare, cea a turismului spațial, CAS Space, o companie comercială spațială din China, a anunțat că va lansa un nou vehicul destinat acestui tip de turism, unul care va efectua primele zboruri de test în anul 2027, urmând ca acesta să poarte primii turiști la limita spațiului cosmic începând cu anul 2028, relatează Reuters.
Începe campania Blood Network. Salvează o viață, donează sânge și mergi gratuit la Untold sau Neversea Organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea dau startul celei mai longevive inițiative de donare de sânge din România, BLOOD NETWORK, care a ajuns, în acest an, la a 10-a ediție. De la începutul campaniei au fost salvate peste 60.000 de vieți, cu ajutorul a peste 18.000 de donatori din întreaga țară.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by