ULTIMA ORA
Apropiații lui Ilan Șor au protestat în faţa Ambasadei României de la Chişinău, deranjați de o declarație a premierului Ciolacu Reprezentanţii blocului politic „Victorie”, controlat de oligarhul fugar Ilan Şor, au organizat joi un manifestație în faţa Ambasadei României la Chişinău, protestând faţă de declaraţia premierului Marcel Ciolacu, potrivit căreia „nu există moldoveni, ci doar români”, scrie News.ro.
Gluma care i-a adus unui prezentator de radio o plângere din partea premierului belgian, după tentativa de asasinare a lui Robert Fico Premierul belgian Alexander De Croo a depus o plângere împotriva unui prezentator de radio care ar fi cerut ascultătorilor să-l împuște, după ce miercuri prim-ministrul slovac Robert Fico a fost rănit grav cu un pistol cu bile după o ședință de guvern, relatează Politico.
NATO susține că Rusia nu are suficiente forțe pentru o pătrundere majoră în Ucraina Rusia nu dispune de suficiente forțe pentru a realiza un progres major în ofensiva sa în curs de desfășurare în Ucraina, a declarat joi un comandant militar de rang înalt al NATO, citat de AFP.
Papa Francisc spune că aripa conservatoare a Bisericii Catolice din SUA, care îl critică, are o „atitudine sinucigașă” Papa Francisc a declarat, într-un interviu acordat postului american de televiziune CBS News, că membrii aripii conservatoare din cadrul Bisericii Romano-Catolice din Statele Unite care îl critică sunt prinși într-o „atitudine sinucigașă”, informează Reuters.
fanatik.ro: Povestea impresionantă a lui Dimitrie Dimăncescu, părintele cercetașilor din România. Regele Mihai și Carol al II-lea au făcut parte din organizațiile sale Cu toții am auzit de cercetași și cercetășie, însă foarte puțini sunt cei care știu cum au apărut acestea în România și cine a înființat primele organizații din care au făcut parte însuși Regele Carol al II-lea și Mihai.
Firme și instituții din România, implicate în proiecte tech finanțate cu 178 milioane EUR din Fondul European pentru Apărare De la inteligență artificială până la sisteme de apărare antisubmarin - o serie de firme și instituții din România se implică în proiecte pe care Uniunea Europeană le va finanța cu 178 de milioane de euro, prin Fondul european de apărare (FEA).
Luis Enrique, mesaj ambițios după un nou sezon în care PSG a ratat UEFA Champions League ​Paris Saint Germain a câștigat titlul și în acest sezon în Ligue 1, însă gruparea antrenată de Luis Enrique nu a reușit nici în acest an să ajungă măcar în finala UEFA Champions League, fiind eliminată de Borussia Dortmund (2-0 la general).
Măicuțele din Franța care vor să schimbe imaginea vieții mănăstirești Câteva măicuțe din ordinul cistercian din sud-estul Franței vor să monteze panouri solare pe acoperișul mănăstirii, caută soluții pentru obținerea energiei geotermale, iar pentru asta acestea au lansat o campanie de crowdfunding, precum și o companie produse de curățenie făcute din apă de izvor și uleiuri esențiale. Călugărițele și-au făcut și cont de Facebook pentru a-și promova produsele, potrivit The Guardian.
„Intenția Israelului a fost de a-i șterge pe palestinieni de pe fața pământului”, afirmă Africa de Sud la CIJ, denunțând „genocidul îngrozitor” din Gaza Africa de Sud a cerut joi instanței supreme a ONU - Curtea Internațională de Justiție (CIJ) - să ordone stoparea ofensivei din zona orașului Rafah, ca parte a dosarului său de la Haga în care acuză că genocidul comis de forțele israeliene în Fâșia Gaza a atins „un nivel îngrozitor”, afirmând că Israelul „trebuie oprit” pentru ca poporul palestinian să poată supraviețui, scriu Reuters și AFP.
Consilierul județean din Vaslui acuzat de camătă și șantaj, lăsat în libertate de judecători / Mai vrea un mandat Tribunalul Vaslui a decis joi, 16 mai, eliberarea din arest a consilierului județean acuzat de camătă și șantaj. Costică Lupu a fost plasat sub control judiciar. El candidează pentru un nou post de consilier județean. Fiul său cel mare a fost plasat în arest la domiciliu, singurul rămas în arest preventiv fiind fiul cel mic. Amândoi lucrează în instituții din subordinea CJ Vaslui.
Geoană, despre trimiterea sistemului Patriot Kievului: România nu devine ţintă suplimentară pentru Rusia dacă ar trimite mai mult suport pentru Ucraina Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat joi că dacă că România va trimite sau nu în Ucraina sistemul Patiot este o decizie pur internă, însă oferirea de ajutor suplimentar nu ar face ca România să devină o ţintă suplimentară pentru Rusia
VIDEO Vladimir Putin și Xi Jinping anunță că vor să evite „o nouă escaladare” a războiului din Ucraina și văd relația China-Rusia ca un „factor de stabilitate” mondială Preşedintele rus Vladimir Putin și omologul său chinez, Xi Jinping, au susţinut joi că relaţiile între ţările lor contribuie la pacea şi stabilitatea mondială, anunțând că vor să evite „o nouă escaladare” a conflictului din Ucraina, informează AFP.
​Suedia: Extrema dreaptă refuză să-și închidă „ferma de troli”: „Nu trebuie să ne cerem scuze” Partidul de extremă-dreapta Democrații (SD) din Suedia nu are nicio intenție de a închide conturile din rețelele de socializare pe care le-a folosit pentru a denigra opoziția, a declarat joi conducerea sa după o reuniune de criză a partidelor majoritare, potrivit AFP.
A câștigat Cupa României și a fost transferat de o echipă din play-off-ul SuperLigii României ​Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României după un meci de poveste împotriva celor de la Oțelul Galați (2-2, 3-2 d. l. d.), iar pentru unul dintre jucătorii hunedorenilor a fost ultimul joc în tricoul echipei.
Referendumul de aderare a Republicii Moldova la UE a fost aprobat de Parlament. Când va avea loc și cum va suna întrebarea Parlamentul a aprobat proiectul de hotărâre privind desfășurarea referendumului constituțional de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană pe 20 octombrie, relatează Jurnal.md.
Iga Swiatek, prima finalistă de la WTA Roma - A eliminat campioana de la US Open ​Iga Swiatek a obținut calificarea în finala turneului WTA de la Roma, după ce a învins-o în două seturi pe Coco Gauff, scor 6-4, 6-3.
Prima reacție a Metro după delistarea Magiunului de Topoloveni: decizia are la bază „argumente economice solide” „Ne dorim să subliniem faptul că susținem activ antreprenorii români, iar pe categoria gemuri/magiunuri colaborăm cu producători locali în proporție de peste 70%”, a explicat Metro Cash & Carry România cititorilor HotNews.ro.
Dreapta dură din România iese la drum cu asistența medicală, scrie Reuters, într-un reportaj despre caravana medicală cu care AUR speră să intre în Parlamentul European În încercarea de a deveni al doilea cel mai mare partid politic din România, la doar cinci ani de la înfiinţare, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a pus ochii pe votanții care locuiesc în satele subdezvoltate și care au acces redus la servicii publice, inclusiv la asistenţă medicală, scrie joi Reuters, într-un reportaj realizat la Ludeşti, în judeţul Dâmboviţa.
Patru sate trec de la Armenia la Azerbaidjan, într-un acord de delimitare a frontierei în baza unor hărţi din perioada sovietică Armenia și Azerbaidjan au anunțat joi că au convenit asupra unei părți a delimitării frontierei comune, subiect de tensiuni extreme de zeci de ani, într-un nou pas spre normalizarea relațiilor lor, relatează AFP.
fanatik.ro: Teologul din partidul lui Piedone, candidat la europarlamentare, a fost amendat de Jandarmerie. Ștefan Basim este administrator la Arhiepiscopie Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), cel care îl susține pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei, a depus o listă cu 43 de candidați la alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 9 iunie. Printre aceștia se numără și Alexandru Ștefan Basim, care este de profesie teolog, conform listei depuse la Biroul Electoral Central. În declarația de avere depusă cu ocazia candidaturii, Basim a completat că este administrator la Arhiepiscopia Bucureștilor – Protoieria Sectorului 2.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by