ULTIMA ORA
Economia chineză - economia socialistă de piață Conceptul de „economie de piață socialistă”, despre care s-a vorbit și în România imediat după căderea comunismului, se află la baza sistemului economic chinez.
Cionca, Impetum Group: Avem mult prea multe companii de talie mică sau foarte mică. Dacă s-ar asocia, ar putea atrage mai ușor investitori sau s-ar putea lista la bursă Avem mult prea multe companii de talie mică sau foarte mică. Mi-aș dori să se unească câte două, câte trei.... Fiind mici, nici nu pot să atragă mari investiții. Dar dacă am avea un proces de ăsta de fuziune și de asociere, am putea vedea o dezvoltare accelerată a economiei românești, a explicat joi Andrei Cionca, CEO al grupului Impetum.
VIDEO Aryna Sabalenka, în finala WTA Roma - A eliminat cea mai în formă jucătoare din circuit Aryna Sabalenka a obținut calificarea în finala turneului WTA 1000 de la Roma, după ce a învins-o în două seturi pe Danielle Collins, scor 7-5, 6-2.
Închisoare pentru cei care își creditează firmele cu bani nejustificați / Ce spune Legea Ciolacu-Ciucă Legea pentru combaterea evaziunii fiscale (241/2005) a fost modificată. Astfel, prin Legea Ciolacu-Ciucă (126/2024) care îi scapă de închisoare pe evazioniști a mai fost introdus un lucru, respectiv faptul că persoanele care își creditează firmele pentru plata unor sume de bani din omisiunea evidenţierii în actele contabile riscă închisoarea. Noua prevedere spune că riscă între 3 și 10 ani.
Cum arată mașina-bicicletă care te face star de cinema pe șosea și te scapă de traficul din orașe Liniște: priviri magnetizate și guri căscate. Apoi zgomot: strigăte de uimire, agitație, telefoane care filmează, puhoi de lume adunată în jurul unui velomobil, această apariție SF pe trei roți, pe străzile Transilvaniei.
Război în Ucraina - ziua 814: Trupele ruse au extins linia frontului cu 70 de kilometri în regiunea Harkov / Ucraina a lovit cu drone infrastructura petrolieră rusească de la Novorossiisk / Putin pune sub semnul întrebării legitimitatea politică a lui Zelenski
Situația este stabilizată în Harkov, a spus vineri Volodimir Zelenski, adăugând că forțele inamice au înaintat cel mai mult 10 kilometri în regiune. Rusia desfășoară în Harkov o ofensivă ce i-a adus cele mai mari câștiguri teritoriale de după sfârșitul anului 2022, dar un înalt oficial militar din cadrul NATO a spus că forțele Moscovei „nu dispun de forțele necesare pentru a realiza o breșă strategică”. „Ele nu au nici competențele, nici capacitatea de a face acest lucru”, a declarat joi seară comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul american Christopher Cavoli.
Indicele încrederii în economie, la cel mai înalt nivel din ultimii patru ani Valoarea indicelui Confidex, care determină nivelul de încredere a managerilor români în economie, a atins cea mai mare valoare măsurată în ultimii patru ani, de 52,5, arată cel mai recent studiu Confidex S1 2024.
​ Lovituri ucrainene în oraşul Doneţk, ocupat de forţele ruse: Patru femei ucise Patru femei au fost ucise joi în urma unor atacuri ucrainene asupra Doneţk, un oraş ocupat de forţele ruse, au anunţat autorităţile stabilite de Moscova, relatează AFP.
Șapte foști angajaţi ai Serviciului de Pază şi Protecţie, care asigurau paza lui Putin, ocupă astăzi funcții importante în noul guvern După preluarea oficială a noului mandat prezidenţial, președintele rus Vladimir Putin a efectuat o serie de remanieri în guvernul rus. Drept urmare, alţi doi dintre foștii angajaţi ai Serviciului de Pază şi Protecţie, FSO, care asigurau paza lui Putin, au ajuns în funcţii importante la nivelul puterii federale.
Serbia concesionează fostul sediu al armatei iugoslave firmei ginerelui lui Trump Autorităţile sârbe şi firma de investiţii Affinity Global Development, cu sediul în SUA, aparţinand lui Jared Kushner, ginerele lui Donald Trump, au semnat miercuri un contract de închiriere pe 99 de ani, permiţând companiei să renoveze două clădiri care au găzduit sediul fostei Armate Populare Iugoslave, relatează News.ro citând Reuters.
Fost ministru francez acuzat de tentativă de viol Un fost ministru francez, Damien Abad, acuzat de violențe sexuale de către trei femei, a fost inculpat joi la Paris pentru tentativa de viol a uneia dintre ele în 2010, a aflat AFP de la o sursă apropiată dosarului.
Rusia și-a schimbat strategia deasupra Mării Baltice, dar nu este clar de ce. NATO, obligată să-și intensifice ridicarea avioanelor de interceptare Numărul de cazuri în care NATO și-a ridicat de la sol avioanele de război pentru interceptarea aparatelor de zbor ruseşti care se apropie de spaţiul aerian aliat de deasupra regiunii Mării Baltice a crescut cu 20 până la 25 la sută în primul trimestru al acestui an, a declarat joi o sursă din cadrul Alianței Nord-Atlantice, activitatea crescută a Rusiei datorându-se probabil intensificării exerciţiilor desfăşurate țările aliate, scrie Reuters.
VIDEO Un bărbat a fost găsit în viață într-o pivniță la 26 de ani de la dispariția sa Un bărbat din Algeria, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit în viață în pivnița vecinului său, după 26 de ani de la dispariția sa, relatează BBC.
Orașele din Spania sunt invadate de roiuri de muște, uneori chiar în „densități absolut intolerabile”. Care sunt explicațiile Condițiile climatice și practicile agricole ar putea crea terenul perfect pentru ca insectele să se înmulțească, scrie Euronews, notând că în multe părți din Spania muștele le fac viața locuitorilor un iad.
DOCUMENT Cum pot românii să reclame conținutul „deepfake” malițios de pe Facebook, TikTok sau Google / Statul va informa direct marile platforme în maxim 1 oră Românii pot să încarce pe pagina de internet a Ministerului Digitalizării sesizări cu privire la conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit pe internet în scopuri malițioase, iar mai departe analizarea și transmiterea datelor de la populație direct către administratorii marilor platforme se va face în maxim o oră, potrivit unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial.
Bărbatul arestat pentru împușcarea lui Robert Fico a fost persecutat de fosta Securitate a Cehoslovaciei - presa Juraj Cintula, bărbatul arestat pentru tentativa de asasinare a premierului slovac Robert Fico, a fost persecutat de fosta Securitate a Cehoslovaciei, pentru că a vorbit deschis împotriva comuniștilor, scrie Aktuality.
Favoritul numărul șase, eliminat în sferturi la ATP Roma - Tabloul complet al semifinalelor ​Stefanos Tsitsipas a fost eliminat în sferturile turneului ATP de la Roma, după ce a fost învins în trei seturi de Nicolas Jarry, scor 6-3, 5-7, 4-6.
De la Kennedy jr la Cornel West. Cine sunt candidații la președinția SUA? Președintele Joe Biden și fostul președinte Donald Trump se vor confrunta în alegerile prezidențiale din SUA din 5 noiembrie, într-o competiție care se anunță a fi una divizată și foarte disputată. De asemenea, mai mulți candidați ai unor terțe părți candidează, potrivit Reuters.
Viktor Orban spune că a rămas singur „în lupta pentru pace”, în interiorul UE, după tentativa de asasinat asupra aliatului său, Robert Fico Premierul ungar naționalist Viktor Orban s-a prezentat joi drept „singurul rămas să lupte pentru pace” în interiorul Uniunii Europene după ce aliatul său, prim-ministrul slovac Robert Fico, a fost împușcat, scriu agenţiile AFP şi MTI.
Franța a anunțat lotul pentru EURO 2024 - Revenire de excepție pentru „Les Bleus” ​Franța este una dintre favoritele la câștigarea Campionatului European din Germania. Selecționerul lui Didier Deschamps va avea un lot fabulos pentru cel mai important eveniment fotbalistic al continentului.

Top 10 articole cele mai ...


Startup Cafe
Contributors
Euractiv
WebPR


Bloguri HotNews
citeste mai multe www.hotnews.ro/bloguri

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by